Masquefa Sense Fils guanya el Premi Innova de la Diputació

Masquefa Sense Fils guanya el Premi Innova de la Diputació
26
Mar

El projecte ha consistit en la instal·lació d’una xarxa wifi que ofereix Internet a vilatans, empreses i emprenedors a preus avantatjosos

El pioner projecte de l’Ajuntament Masquefa Sense Fils va ser guardonat divendres a la nit amb el Premi Innova a la millor iniciativa informativa en format digital de la Diputació de Barcelona, dotat amb 12.000 euros. Es tracta d’un dels Premis de la Comunicació Local que la Diputació atorga anualment. En aquesta ocasió els guardons van lliurar-se al teatre Àtrium de Viladecans en una nova edició, la 29a, de la festa de la comunicació local.

Masquefa Sense Fils vol posar Internet i les noves tecnologies a l’abast de tothom i ha consistit en la instal•lació a tot el terme municipal (tant al centre urbà com a les urbanitzacions) d’una xarxa wifi que permet als vilatans i vilatanes, les empreses i els emprenedors gaudir d’Internet i altres serveis des de casa, l’oficina o des de qualsevol punt de l’exterior amb l’ordinador portàtil, el telèfon mòbil o la PDA. A més, s’hi poden connectar a preus realment assequibles (que van dels 7 als 20 euros, en funció de les necessitats) ja que el mateix Ajuntament fa de proveïdor del servei.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, en representació de la delegació de l’Ajuntament que es va desplaçar fins a Viladecans, va ser l’encarregat de pujar a l’escenari a recollir el guardó. Boquete va recordar que Masquefa Sense Fils, que ara ofereix servei a tota la vila, té els seus orígens en un projecte embrionari de l’any 2002 que ara s’ha consolidat.

El jurat va escollir guanyador Masquefa Sense Fils entre les cinc propostes que havien estat preseleccionats com a finalistes: el projecte TVIP de l’Ajuntament del Prat del Llobregat, el Servei Infoline de Sant Feliu de Llobregat, la iniciativa ‘La Patum a les xarxes socials’ de Ràdio Berga, i la pàgina web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

Valora l’atenció al CTC