Sobre Masquefa Sense Fils

Xarxa municipal d’accés a Internet i de telefonia

Des de l’any 2009 i com a servei municipal de l’Ajuntament de Masquefa, Masquefa Sense Fils posa a l’abast de tot el terme municipal connexió a Internet i telefonia.

És un projecte per incentivar l’ús de les tecnologies i garantir que tots els masquefins i masquefines puguin gaudir de connexió a Internet, telèfon, i d’altres serveis dins la pròpia xarxa sense fils. Segons el producte contractat es pot utilitzar des de casa, o des de qualsevol punt de l’exterior amb el portàtil, el telèfon mòbil o la tablet.

S’ha desplegat per tot el municipi, tant al centre urbà com a les urbanitzacions, una xarxa de telecomunicacions amb tecnologia wifi avançada compatible amb tots els estàndards.

Masquefa Sense Fils és un servei de proximitat amb preus molt econòmics. Es pot aconseguir un estalvi mitjà de 170€ l’any respecte a d’altres companyies. Els preus de Masquefa Sense Fils no són ofertes puntuals, es mantenen en els temps.

És un servei idoni per un usuari que utilitza Internet a casa per a la navegació, la consulta de correus electrònics, l’ús de les xarxes socials i busca un preu molt econòmic. Així mateix, també ho és per a empreses, comerços o emprenedors que necessiten fer un ús més intensiu de la connexió i també busquen preus molt econòmics.

La gestió del servei i l’atenció als usuaris de Masquefa Sense Fils es fa des de Masquefa i es centralitza al CTC (Centre Tecnològic i Comunitari de l’Ajuntament de Masquefa).

Premi Innova 2010

Masquefa Sense Fils va estar guardonat amb el Premi Innova de la Diputació de Barcelona, dotat amb 12.000 euros. Es tracta d’un dels guardons dels prestigiosos Premis de la Comunicació Local que aquesta institució atorga cada any. Masquefa Sense Fils, que posa Internet a l’abast de tothom i lluitar contra l’anomenada fractura digital, va estar considerada la millor iniciativa informativa en format digital.

Els Premis de la Comunicació Local de la Diputació es van lliurar el 19 de març de 2010 en una gala al teatre Àtrium de Viladecans amb l’assistència de nombrosos representants d’ajuntaments i de mitjans de comunicació. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, en representació de la delegació de l’Ajuntament que es va desplaçar fins a Viladecans, va pujar a l’escenari a recollir el guardó. Boquete va recordar que Masquefa Sense Fils, que ara ofereix servei a tota la vila, té els seus orígens en un projecte embrionari de l’any 2002 per interconnectar les dependències municipals i que a posterior es van estendre a la ciutadania.

Valora l’atenció al CTC